Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΜΑΓΔΑΣ ΜΥΣΤΙΚΟΥ - ΚΑΡΑΓΙΑΝΙΩΤΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ" ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΤΡΑ ΚΑΡΥΩΤΗ

4/5/2017 1:54:43 μμ

ΠΕΝΤΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ
 
Στο Μουσείο Προσφύγων της Πολιτιστικής Γειτονιάς Συκεών φιλοξενείται μια ξεχωριστή έκθεση ΄΄ΠΕΝΤΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ΄΄με την υποστήριξη του Δήμου Νεάπολης – Συκεών από τις 5 Μαϊου - 17 Μαϊου 2017. Η συμμετοχή σε αυτήν την παρουσίαση πέντε διαφορετικών δημιουργών σε ένα όμορφο αγκάλιασμα για την τέχνη με διαφορετικό και προσωπικό τρόπο της κάθε καλλιτέχνιδας,αποτελεί μια άριστη επικοινωνία με την τέχνη για τους φιλότεχνους και τους απλούς θεατές.

Η καταξιωμένη σύγχρονη Γλύπτρια – Ζωγράφος Ντίνα Αναστασιάδου, η Εικαστικός–Συγγραφέας Λία Καδέρογλου (aqualia) με την εξελιγμένη και πρωτότυπη ζωγραφική Ebru και μικτή τεχνική, η Δημιουργός Αναστασία Κωνσταντοπούλου (anactacia glass) πρώτη διδάξασα καλλιτεχνικό γυαλί με μοντερνισμό, η ζωγράφος Μαρία Πάστρα με την παλλόμενη βελουδένια ζωγραφική και η Πρόεδρος κεραμιστών Βορείου Ελλάδος Κεραμίστρια Christine Willis με την ξεχωριστή και εκλεπτυσμένη δουλειά της, έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους επισκέπτες της έκθεσης μέσα από τα έργα τους .

Κατά την διάρκεια της έκθεσης αυτής θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 8 Μαϊου 7-8μ.μ εργαστήριο κεραμικής με την Κεραμίστρια Christine Willis για μικρούς και μεγάλους και την Δευτέρα 15 Μαϊου 7-9μ.μ. θα γίνει η παρουσίαση των βραβευμένων ποιημάτων "Η δική μου άνοιξη" της Ράνιας Αγγελακούδη, Πρέσβειρας Ειρήνης στην Ελλάδα και Σουηδία του Παγκόσμιου Οργανισμού της Ειρήνης (World Institute for Peace). Παράλληλα θα συνομιλήσουμε με την Δημοσιογράφο – Συγγραφέα Βούλα Παπατσιφλικιώτη για το παιδικό βιβλίο της "Μάθε τον φόβο να νικάς", που έκανε αισθητή την παρουσία του με πωλήσεις και κριτική, όπως και με την Συγγραφέα – Εικαστικό Λία Καδέρογλου για το ιδιαίτερα χρήσιμο βιβλίο της για παιδιά και μεγάλους "Η Ουρανία στη γή" που θα δώσει το δικό του στίγμα. Θα συντονίσει η Μάγδα Μυστικού -Καραγιαννιώτου.

Την Καλλιτεχνική Επιμέλεια της Έκθεσης επιμελείται η Μάγδα Μυστικού – Καραγιαννιώτου Δημοσιογράφος ΕΔΣΤΕ – FIJET – OMJET ( ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ) Εκπρόσωπος ΕΔΣΤΕ






Εγκαίνια έκθεσης Παρασκευή 5 Μαϊου 2017 , 7.30 μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης 5 - 17 Μαϊου 2017

Ώρες λειτουργίας Καθημερινές και Σάββατο 6 – 9 μ.μ.

Διεύθυνση Μουσείου Προσφύγων Έβρου 49 Συκιές Γραμμή Ο.Α.Σ.Θ 28 ΚΑΙ 28Α στάση Αστυνομία