Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

"ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ" από τον Αλέξανδρο Μουστάκα


Πολλές ευχαριστίες για την ευαισθησία της ημερήσιας πρωινής οικονομικής ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ & ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ να προβάλει τον πολιτισμό και τους Έλληνες καλλιτέχνες.

Το άρθρο της δημοσιογράφου κ. Μάγδας Μυστικού - Καραγιανιώτου, όπως δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα Δημοπρασιών και Πλειστηριασμών στις 2 Νοεμβρίου 2017




15-Οδύσσεια, 2016 – Ακρυλικό, μεικτή τεχνική (110 x 88)

Ο Αλέξανδρος Μουστάκας στην έκθεση ζωγραφικής του με τίτλο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ» δίνει όλη την ευαισθησία και την καθαρότητα της ψυχής του. Η φρεσκάδα των έργων κυλά μέσα από το φως των χρωμάτων.
Η ιστορική αναφορά με τις αρχαίες κολώνες την θεά Αφροδίτη του έρωτα και την σύγχρονη άποψη περιστεριών ως χαρά της ελευθερίας, γίνονται περιήγηση για την πραγματικότητα της ελληνικής κουλτούρας από παλιά έως σήμερα. Τα ναυάγια των πλοίων του στέκουν υπερήφανα στο ήσυχο υγρό στοιχείο και ιδιοποιούν το πέρασμα του χρόνου και την λήθη όλων των κακών. Η κλειστή πόρτα σε ένα δάπεδο χωρίς στέγη η άδεια καρέκλα και το πουλί που πετά ελεύθερο είναι ένα ορατό συναίσθημα της ελευθερίας που έχουμε όλοι να φύγουμε χωρίς δεσμεύσεις και να ελευθερώσουμε ψυχή και σώμα.
Ολη η έκθεση αυτή του καλλιτέχνη είναι ένας γόρδιος δεσμός που ο καθένας μπορεί να κόψει και να αισθανθεί την ελευθερία της καρδιάς του να κτυπά δίπλα στην καρδιά του Αλέξανδρου Μουστάκα.
Ο Αλέξανδρος Μουστάκας είναι γιος του σημαντικού γλύπτη Ευάγγελου Μουστάκα και της βραβευμένης ποιήτριας Ζωής Σαβίνας. Αριστούχος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών, μαθητής του Δημοσθένη Κοκκινίδη και του Δημήτρη Μυταρά, παρακολούθησε χαρακτική στον Γιάννη Παπαδάκη και γλυπτική στον Σταύρο Βαλασάκη ενώ παρακολουθεί και τον πατέρα του Ευάγγελο Μουστάκα συνεχώς. Έργα του βρίσκονται σε Μουσεία – Δημόσιους χώρους – Συλλέκτες και σχεδιασμούς λογοτεχνικών βιβλίων. Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Τεχνών Ελλάδος.
Γκαλερί ΑΡΓΩ, Νεοφύτου Δούκα 5 Κολωνάκι.
Διάρκεια Έκθεσης: Από 18 Οκτωβρίου2017 έως 11 Νοεμβρίου 2017. 

 
Μάγδα Μυστικού-Καραγιαννιώτου 
Δημοσιογράφος – ΕΔΣΤΕ- FIJET- OMJET 
Εκπρόσωπος ΕΔΣΤΕ

Ανοιχτό Παράθυρο, 2014 – Ακρυλικό, μεικτή τεχνική ( 112 x 81)