Έργα Τέχνης από το Κυβερνείο (Παλατάκι)


ΕΚΘΕΣΗ ΜΕΡΟΥΣ EΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ –ΘΡΑΚΗΣ
 ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ ( ΠΑΛΑΤΑΚΙ)
ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΛΛΙΑ – ΤΣΑΡΟΥΧΑ

Στην 80η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΔΕΘ) 2015 με απόφαση της Υφυπουργού Μαρίας Κόλλια – Τσαρουχά πραγματοποιήθηκε έκθεση μέρους έργων τέχνης σημαντικών ελλήνων καλλιτεχνών που προέρχονται από το Κυβερνείο (ΠΑΛΑΤΑΚΙ) της Θεσσαλονίκης και ανήκουν στο Υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Η έκθεση με την υψηλή αισθητική της και την εικαστική της δύναμη έδωσε στους επισκέπτες ευκαιρία να θαυμάσουν καλλιτέχνες, που κάποιοι δεν υπάρχουν πια στην ζωή και άλλοι από αυτούς δημιουργούν έως και σήμερα.
Τα έργα κοσμούσαν το Παλατάκι και έδιναν την αίγλη τους σε αυτό με πολυτέλεια για τον χώρο φιλοξενίας υψηλών καλεσμένων για την χώρα.
Σήμερα η αξία τους είναι πολλαπλή όχι μόνον διότι συνδέονται με την ιστορία της Πόλης αλλά και διότι έχουν να επιδείξουν την εξέλιξη της τέχνης μέσα από τα ρεύματα της τότε εποχής και την προσωπική τεχνική των καλλιτεχνών.

Αυτή η παρουσία των έργων έδωσε αξιόλογη ματιά στην τέχνη που επηρέασε τους σύγχρονους έλληνες δημιουργούς και όχι μόνον.
Ένας μικρός θησαυρός άνοιξε την πόρτα της επαφής με το ευρύ κοινό και θα γίνει η αιτία να συνεχιστεί η προβολή όλων των έργων αργά η γρήγορα.

Η Ελλάδα μας πάντα έδινε πολιτισμό σε όλα τα επίπεδα και το φως των έργων αυτών θα είναι ακόμη μια πηγή πνευματικού πλούτου που δεν σβήνει ακόμη και μέσα στις αποθήκες που βρίσκονται φυλαγμένα. Θα είναι πλέον ένας κραυγαλέος σταθμός για το μέλλον τους.
Αυτή την έκθεση δεν θα ξεχάσουν οι επισκέπτες αλλά ούτε και αυτοί που θα επιμελούνται την συνέχεια της ύπαρξης τους.

Τα ονόματα των καλλιτεχνών που οι πίνακές τους αναρτήθηκαν στην έκθεση είναι τα εξής: 
ΒΑΣΩ ΚΑΤΡΑΚΗ,
ΣΠΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ,
ΝΙΚΟΣ-ΓΑΒΡΙΗΛ ΠΕΝΤΖΙΚΗΣ,
ΒΕΝΕΤΟΥΛΙΑΣ ΛΟΥΚΑΣ,
ΓΡΑΜΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ,
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ-ΝΑΤΣΗ ΚΛΕΙΩ,
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΡΚΕΛΛΟΣ,
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΤΑΡΑΣ,
ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ ΡΕΓΚΟΣ,
ΡΟΓΚΟΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ,
ΣΙΚΕΛΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ,
ΤΑΣΣΟΣ (ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΛΕΒΙΖΟΣ),
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΕΤΣΗΣ

Θα ήθελα να συγχαρώ την Υφυπουργό Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά,  που πρώτη αυτή ξέθαψε αυτά τα αποκτήματα από το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης και σχεδίασε την προβολή τους στην 80Η ΔΕΘ 2015. Την ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη της να μου αναθέσει την Επιμέλεια της έκθεσης αυτών των έργων.

Επίσης ευχαριστίες για το Διαδικτυακό Ραδιόφωνο StarClassic radio www.starclassic.gr της Θεσσαλονίκης και την Πρόεδρό του κ. Ζωή Μουμτζίδου, την Δημοσιογράφο Ρέα Μουμτζίδου, που κάλυψε με τις συνεντεύξεις της όλη την εκδήλωση, την Δημοσιογράφο Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου που βιντεοσκόπισε, τον Δημοσιογράφο Δημήτρη Σαββίδη που φωτογράφισε και όλη την υπόλοιπη ομάδα των παραγωγών του ραδιοφωνικού σταθμού που ήταν εκεί για να προσφέρει .


Μάγδα Μυστικού – Καραγιαννιώτου
Δημοσιογραφος ΕΔΣΤΕ – FIJET – OMJET
Εικαστικός συντάκτης 

Εκπρόσωπος ΕΔΣΤΕ – FIJET - OMJET