Publications

Books / Βιβλία


Η Μάγδα Μυστικού - Καραγιαννιώτου ως συγγραφέας συμμετέχει στην συγγραφή διηγημάτων με την συγγραφική ομάδα " Ώρες συγγραφής " και συνεργάζεται με τις Εκδόσεις ΑΝΑΤΥΠΟ.

"Οδός Αμαρτίας αριθμός 12"



Press publications / Δημοσιεύσεις στον τύπο:

από την δημοσιογράφο και εικαστικό συντάκτη κ. Μάγδα Μυστικού - Καραγιαννιώτου



click to read the magazine
πατήστε για να διαβάσετε το περιοδικό

  


click to read the newspaper
πατήστε για να διαβάσετε την εφημερίδα




Δημοσιεύσεις της Μάγδας Μυστικού στην ιστοσελίδα της Ε.Δ.Σ.Τ.Ε.





Γιάννης Καψιδάκης
Καθηγητής, Χαράκτης, Ζωγράφος και Γλύπτης


http://mystikoumagda.blogspot.gr/p/blog-page_20.html

Παρουσίαση του καλλιτέχνη και του έργου του από την δημοσιογράφο κ. Μάγδα Μυστικού

Τον εξαιρετικό δημιουργό δάσκαλο συνάντησα για τρίτη φορά στην ιστορία της δικής μου περιπέτειας στην τέχνη. Ήταν προσωπική απόφαση να τον επισκεφτώ στο εργαστήριό του στην Επανωμή Θεσσαλονίκης.

.........








Εδουάρδος Φωτιάδης

Γλύπτης - Ζωγράφος - Συλλέκτης

 

http://mystikoumagda.blogspot.gr/p/blog-page_81.html 



Παρουσίαση του καλλιτέχνη από την δημοσιογράφο κ. Μάγδα Μυστικού στην εφημερίδα "Νέα Φωνή " τον Οκτώβριο του 2008 







Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>












ΧΡΥΣΑ ΝΙΚΟΛΕΡΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ




Η καλλιτέχνης φωτογράφος Χρύσα Νικολέρη μου έδωσε την αισθητική των πραγμάτων μέσα από τις φωτογραφίες της με καθαρά προσωπική άποψη της αλήθειας που η ίδια θέλει να παρουσιάσει.

Το δευτερεύον ως αντικείμενο της εικόνας προβάλλεται σε πρωταγωνιστικό ρόλο και αντανακλά ιδεολογική επέκταση στο κυρίως θέμα.

Είναι το ζουμάρισμα της αλήθειας που επεκτείνει έντεχνα η φωτογράφος μέσα από την διαθλαστική της διάθεση για την εξωτερίκευση της εικόνας.














ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΤΖΙΜΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΓΔΑ ΜΥΣΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

http://mystikoumagda.blogspot.gr/p/blog-page_93.html




Δημήτρης Καραπιπέρης

Ζωγράφος


http://mystikoumagda.blogspot.gr/p/blog-page_19.html
Χρωστικός παλμός, βελούδινη υφή, αισθητική με άρωμα καλλιτεχνίας.
Ο παλαιός πύργος στην Θερμή λίγο έξω από τη Μυτιλήνη  αγκαλιάζει την ευαίσθητη δουλειά του Δημήτρη Καραπιπέρη.

Παρουσίαση του καλλιτέχνη από τη δημοσιογράφο κ. Μάγδα Μυστικού στην εφημεδία "Νέα Φωνή" τον Μάρτιο 2008












 

Σίμος Βαρδαξής
Ο Μικρασιάτης αγγειοπλάστης



Μια αλληλουχία στην παράδοση της οικογένειας των Βαρδαξήδων έχει πάρει το δρόμο της και εξελίσσεται με την ανάδειξη της τέχνης των μικρασιατών Ελλήνων στην Ελλάδα του σήμερα.Μια αλληλουχία στην παράδοση της οικογένειας των Βαρδαξήδων έχει πάρει το δρόμο της και εξελίσσεται με την ανάδειξη της τέχνης των μικρασιατών Ελλήνων στην Ελλάδα του σήμερα.
Η οικογένεια αριθμεί ήδη 6 γενιές αγγειοπλαστών.


Παρουσίαση του καλλιτέχνη και του έργου του από την δημοσιογράφο κ. Μάγδα Μυστικού στην εφημερίδα "Νέα Φωνή" τον Οκτώβριο 2007



Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>











Δημοσίευση στην σελίδα της ΕΔΣΤΕ
Σάββατο, 4 Ιουνίου 2016
 


Ο Γιατρός Α.Δημητριάδης με την σύζυγό του Μαρία Μπακιρτζή - Δημητριάδου
Δεύτερος από δεξιά στην πρώτη σειρά ο Αλέξανδρος Λουκά Δημητριάδης 1922-23 στην Μικρά Ασία γιατρός στο Γαλλικό Νοσοκομείο που έκανε δύσκολες επεμβάσεις στους  τραυματίες στρατιώτες
Ο διακεκριμένος  αυτός  Γιατρός  που αγάπησε και υπηρέτησε πιστά την Ιατρική, επιθυμούσε  να κάνει έρευνα  από το 1915  και ιδιαίτερα για την Ελονοσία που μάστιζε την Ελλάδα  κυρίως έως το 1950.

Στα βραβεία  Nobel  που δόθηκαν για το 2015 ανήγγειλαν ότι πήρε το βραβείο Nobel μια γυναίκα που  βρήκε το φάρμακο για την Ελονοσία.

Ο Γιατρός Αλέξανδρος Δημητριάδης δυστυχώς  δεν είχε την χαρά να τιμηθεί γιατί ήταν τα χρόνια δύσκολα και παρόλο ότι έκανε πλήρη θεραπεία της Ελονοσίας με το φάρμακο που το είχε ονομάσει Δημητριαδίνη.

Στο θάνατό του αναφέρθηκε στον επικήδειό του από τον απεσταλμένο  του Υπουργείου Υγείας ότι χάρις στο φάρμακο Δημητριαδίνη που είχε ανακαλύψει  ο ίδιος  σώθηκαν πολύ μεγάλος  αριθμός ασθενών.

Κατά την διάρκεια της κατοχής  της Ελλάδος από τους Γερμανούς  (όπως ομολόγησαν και εκμυστηρεύθηκαν)  δυο πράγματα φοβόταν  ιδιαίτερα, το Ρωσικό Μέτωπο και την Ελονοσία της Μακεδονίας. Έτσι  ζήτησαν την βοήθεια  του Γιατρού Αλέξανδρου Δημητριάδη δηλαδή να τους εξηγήσει  πως  γίνεται η θεραπεία αυτή.
Επί τρεις ημέρες τον επισκέπτονταν για κάθε λεπτομέρεια, τον ευχαρίστησαν και τον ονόμασαν Δρ. Ιατρός  Αλέξανδρος Δημητριάδης.
Στο μέγαρο Γιατρού Α. Δημητριάδη στην Τσιμισκή  επισκέπτονταν για καιρό άνθρωποι που όταν ήταν παιδιά θεραπεύτηκαν τελείως από την Ελονοσία και σώθηκαν από βέβαιο θάνατο φέρνοντας  μαζί καταρχήν τα παιδιά τους και κατόπιν τα εγγόνια τους λέγοντας τους ότι δεν θα είχαν  πατέρα και παππού. (Τάκης Μπαλασάς ήταν τότε 9 ετών, Πασχάλης Παπαδόπουλος, ήταν τότε 12 ετών και άλλοι πολλοί διαφόρων ηλικιών.


Στην Ελλάδα  στον μικρό αυτόν τόπο που  βγάζει ταλαντούχους ανθρώπους και εξαίρετους επιστήμονες δύσκολα αναγνωρίζονταν η προσφορά τους γιατί δεν υπήρχαν τα μέσα να διαδώσουν τα επιτεύγματα τους.

Μάγδα Μυστικού