Spyridon Andr. Messaris
Legal, Financial & Tourist Advisor
Σπυρίδων Μεσσάρης του Ανδρέου
Νομικός, Οικονομικός και Τουριστικός Σύμβουλος
Ο Σπύρος Μεσσάρης έχει μια πολυσχιδή και με πολλές
επεκτάσεις επαγγελματική ζωή. Είναι ένας σύγχρονος Οδυσσέας που δεν έμεινε ποτέ
ενταγμένος σε έναν τόπο. Ταξίδεψε με επιχειρηματικά ενδιαφέροντα στο Suez Canal της Αιγύπτου, δίνοντας τις συμβουλές του ως άριστος νομικός και επικοινώνησε στο εξωτερικό
για διαπραγματεύσεις πολλές φορές. Τα ταξίδια
του άνοιξαν ορίζοντες για να επικοινωνεί και να μεταφέρει εντυπώσεις και
τρόπους ως νομικός σύμβουλος για τα επιχειρηματικά ενδιαφέροντα στην Μέση
Ανατολή. Η πορεία του αυτή του άνοιξε πανιά για να φθάσει δεύτερος στην
ιεραρχία ως αναπληρωτής γενικός Διευθυντής σε εταιρεία που δραστηριοποιήτο στην Μέση Ανατολή.
Η ζωή
του είναι σε μια συνεχή ροή καταστάσεων και επιτυχιών. Εμπλουτίζει τον εαυτό
του με κουλτούρες και πολιτισμούς που συνάντησε βιωματικά. ΄Όλα γύρω του
κινούνται με γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης και έτσι ο ίδιος αναγκάζεται να μην
δεχθεί την μετακίνηση του στην Σαουδική Αραβία
ως υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας που ανήκε.
Η επιστροφή του στην
πατρίδα του έδωσε την ευκαιρία να δημιουργήσει δική του επιχείρηση με εισαγωγές
και εξαγωγές. Πολύ αργότερα συνταξιοδοτείται και δεν μένει και πάλι ανενεργός .
Η ασχολία του γύρω από θέματα νομικών και οικονομικών συμβουλών τον βάζει σε
άλλα μονοπάτια.
Συνεχίζει να δραστηριοποιείται και να τον ενδιαφέρει να μπει
στα θέματα τουρισμού και πολιτισμού. Είναι ταξιδευτής του κόσμου και τον διακατέχει η επιθυμία να μεταφέρει
την Ελλάδα και τον πολιτισμό της μέσα από τις δικές του ανοικτές πόρτες
επικοινωνίας. Οι σπουδές του έχουν την
ευχέρεια της υποτροφίας του στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στην
Νομική Σχολή την οποία τελειώνει. Κατόπιν πηγαίνει για σπουδές στο Μόντρεαλ
του Καναδά για μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο McGill το οποίο
λόγω οικονομικών δυσχερειών το εγκαταλείπει. Η ζωή του έχει και πάλι μια
συνέχεια στην Άπω Ανατολή στην Ιαπωνία όπου πήρε και για εκεί υποτροφία . Σπούδασε στο
Πανεπιστήμιο Ossaka University με εξειδικευμένες σπουδές επάνω στην Ιαπωνική
γλώσσα. Κατόπιν σπούδασε στο
πανεπιστήμιο Ykohama National University, όπου και πήρε
μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών
Μ.Β.Α με άριστα. Και εκεί με
διάκριση υπήρξε ερευνητής στο ίδιο Πανεπιστήμιο και ass.professor για 6 μήνες. Επέστρεψε στην Ελλάδα για να υπηρετήσει την πατρίδα του
όπως όλοι οι νέοι άνδρες και υπηρέτησε ως αξιωματικός στην Αεροπορία.
Είναι
μέλος του Ελληνοϊαπωνικού Συνδέσμου.Το βιογραφικό του έχει συμπεριεληφθεί στις "Βιογραφίες των σύγχρονων προσωπικοτήτων της Ελλάδας". Μία ζωή σαν παραμύθι
γύρω του με τελικό προορισμό να προβάλλει
τον πολιτισμό και τουρισμό της Ελλάδας
ως μέλος της F.I.J.E.T, μιας
παγκόσμιας οργάνωσης για τον τουρισμό και τον πολιτισμό. Η επικοινωνία του με
λαούς του κόσμου πάντα τον συγκινούσε και δημιουργεί γέφυρες προς αυτή την
κατεύθυνση.
Δημοσιογράφος ΕΔΣΤΕ -FIJET-OMJET
Εκπρόσωπος ΕΔΣΤΕ ( Ένωση Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος)
Βιογραφικό:
Το 1975 μετέβη στο Montreal του Canada για μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο McGill. Για οικονομικούς όμως λόγους εγκατέλειψε και το 1976 έλαβε υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιαπωνία. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο τηs Osaka και ακολούθωs στο πανεπιστήμιο Yokohama National University, όπου έλαβε το μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών Μ.B.A. με άριστα.
Υπήρξε ερευνητής στο ίδιο πανεπιστήμιο ωs επίσης και ass.professor για 6 μήνες. Το 1979 επέστρεψε στην Ελλάδα όπου υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ωs αξιωματικός στην αεροπορία 1979_1981.
Το 1981 προσελήφθη ωs διαπραγματευτής από μια εταιρεία που είχε επιχειρηματικά ενδιαφέροντα στο Suez canal στην Αίγυπτο. Εκεί παρέμεινε για ένα έτος με πολλαπλά ταξίδια στο εξωτερικό για διαπραγματεύσεις. Το 1982 απεχώρησε και εργάστηκε ωs νομικός/οικονομικός σύμβουλος σε ξένη εταιρεία με επιχειρηματικά ενδιαφέροντα στην Μέση Ανατολή, στην οποία μετά από χρόνια έγινε ο Νο. 2 στην ιεραρχία, ωs Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής. Το 1986 δυστυχώς η εταιρεία μετέφερε την έδρα της στην Σαουδική Αραβία και δεν θέλησε να ακολουθήσει. Τον Οκτώβριο 1986 ίδρυσε την δική του εταιρεία Εισαγωγών - Εξαγωγών και το 2012 συνταξιοδοτήθηκε.
Διετέλεσε για ένα διάστημα βοηθός καθηγητής στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και ήταν μεταπτυχιακός φοιτητής σε ph.D επίπεδο. Για ένα διάστημα διετέλεσε επίσης επιστημονικός συνεργάτης /ερευνητής στο πανεπιστήμιο Πειραιώς. Από το 1981 έως το 1987 ήταν καθηγητής εμπορικού δικαίου/management/ναυτιλίας στο Mediterranean College στην Αθήνα. Έχει λάβει δύο τιμητικές διακρίσεις/βραβεία για την επιχειρηματική του δραστηριότητα.
Έγγαμοs και τώρα χήροs από το 2015. Μετά την συνταξιοδότηση του συνεργάζεται με διάφορα δικηγορικά γραφεία ωs νομικόs/οικονομικός σύμβουλοs, ενώ παράλληλα ασχολείται με επιτυχία με την πολιτιστική και τουριστική δημοσιογραφία.
Άρθρα
Το μαγευτικό λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης στην Κεφαλλονιά
Σύμφωνα με τον μύθο, βορειοδυτικά της Σάμης στην Κεφαλλονιά, βρίσκεται το σπήλαιο, όπου η νύμφη Μελισσάνθη (ή Μελισσάνη) πνίγηκε μετά την απόρριψή της από τον θεό Πάνα. Κι εκτός από το όνομά της - ονομάζεται, όμως, και «σπήλαιο των νυμφών»- πήρε και την ομορφιά της.
Και η αλήθεια είναι, πως στο λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης οι περιγραφές μοιάζουν λίγες για να αποδώσουν την ομορφιά που κρύβει πραγματικά στο εσωτερικό του και όχι μόνο. Το λιμνοσπήλαιο ανακαλύφθηκε πριν από σχεδόν 70 χρόνια κι αναμφίβολα είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά και ατμοσφαιρικά σημεία της Κεφαλλονιάς, ένα θαύμα της φύσης.
Βρίσκεται δύο χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Σάμης και η φυσική είσοδός του είναι κατακόρυφη, ενώ δημιουργήθηκε από την πτώση τμήματος της οροφής. Υπάρχει όμως και τεχνητή είσοδος, με σκαλοπάτια και έναν μακρύ υπόγειο διάδρομο, που επιτρέπει στον επισκέπτη να δει από κοντά και να θαμπωθεί από τη σπάνια ομορφιά του σπηλαίου και τον εκπληκτικό διάκοσμο με σταλακτίτες.
Η λίμνη βρίσκεται σε βάθος 20 μέτρων, κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, και τα νερά της έχουν βάθος που ποικίλει, από δέκα έως τριάντα μέτρα. Μέσα της υπάρχει και ένα μικρό νησί. Χωρίζεται σε δύο θαλάμους, που σχηματίζουν κάτι σαν το γράμμα «Β», ο ένας λουσμένος στο φως, ο άλλος σκοτεινός και καλυμμένος με σταλαγμίτες.
Ο πύργος της οικογένειας Τσιτσέλη από το 1875 στο Πλατύμπορο Χαυριάτων στην Κατωγή Παλλικής. Ένα πραγματικό φρούριο και αρχοντικό μιας άλλης εποχής.
Μαγεύει η ομορφιά του Μύρτου
Είναι ίσως η ομορφότερη παραλία της Ελλάδας, η απαράμιλλη ομορφιά της περιοχής, η τεράστια παραλία με την λευκή άμμο και τα βότσαλα, το γαλάζιο χρώμα της θάλασσας που γίνεται άλλοτε βαθύ μπλε και άλλοτε τυρκουάζ, μαγεύει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.
Όποιος αντικρίζει την εντυπωσιακή θέα της διάσημης παραλίας από ψηλά δεν την ξεχνάει ποτέ ... πόσο μάλλον όταν την απολαμβάνει μέσα από ένα αεροπλάνο ...