Tety Solou, Illustrator and cartoonist / Τέτη Σώλου, εικονογράφος, σκιτσογράφος
http://tetysolou.wixsite.com/solos


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣΗ Τέτη Σώλου μια εξαιρετική παρουσία στον κόσμο του πνεύματος των γραμμάτων και των τεχνών έχει την τιμή να μας παρουσιάσει τον Λευκάδιο Χέρν.

Η ίδια μετέφρασε στα ελληνικά έργα του, όπως Κοττό, Ιαπωνικό Μωσαϊκό, Καϊντάν, διεισδύοντας σε βάθος στα νοήματα του σημαντικού άνδρα.

Μελέτησε σε μεγάλο βαθμό τις αναφορές των συγγραμμάτων του στην Ιαπωνική κουλτούρα και παράδοση αποδίδοντας μεταφραστικά το ελεύθερο πνεύμα του Λευκαδίου Χέρν με την ευθύνη του Ταμείου Παγκόσμιας Κηθυραϊκής Κληρονομιάς.

Πολύπλευρη η Τέτη Σώλου, εικαστικός – συγγραφέας – δημοσιογράφος ΕΔΣΤΕ-FIJET έχει την ετοιμότητα της δημιουργίας για ότι εμπνευσθεί.

Η συγγραφή πάνω από 190 βιβλίων και η εικονογράφησή τους την απορροφά και της δίνει την ευκαιρία να συνεργασθεί με μεγάλα ονόματα για το παιδικό βιβλίο όπως ο Ευγένειος Τριβιζάς, η Αγγελική Βαρελλά, η Γαλάτεια Γρηγοριάδου – Σουρέλη, ο Μάνος Κοντολέων και άλλοι πολλοί.

Σκιτσογράφος δεινή επί χρόνια συνεργάζεται με εφημερίδες όπως η Ελευθεροτυπία και αλού, επικοινωνώντας δημιουργικά με τους αναγνώστες.

Τα έργα της μικτής τεχνικής αποτελούν αποτύπωση με την μέθοδο CCG και την προσωπική της ευθύνη για το δημιουργικό των θεμάτων.

Φέρουν την σφραγίδα πιστοποίησης με αρίθμηση σε πολύ μικρό αριθμό με χρήση fine art χαρτί.

Η πολλαπλή ευχέρεια της δημιουργού να αποτυπώνει τις έννοιες και τα δεδομένα στοιχεία ως ζητούμενου την απογειώνουν και ανανεώνει δεσμούς με τα πολύτιμα της ζωής.

Πρόσωπα που κινούν την εικόνα και την αγκαλιάζουν καταλυτικά,έλκουν με την ξεχωριστή τους και μοναδική έκφραση ιστορίες που φυγαδεύουν σε μαγικούς και ευχάριστους συνειρμούς.Τα δυνατά χρώματα αναδεύουν το σχέδιο αναζωογονούν και υλοποιούν την πρώτη σκέψη που ήδη έχει καθορίσει την ροή του θέματος με αναμονές για τον θεατή.

Πορτρέτα και τοπία με ενεργειακά φορτία δομούν έντεχνη σχεδιαστική άποψη.

Η αγάπη της για την Θεσσαλονίκη της έδωσε ώθηση για την συγγραφή βιβλίου με τίτλο Θεσσαλονίκη - Μνημεία – Μνήματα και Μνήμες όπου οι αναφορές της γίνονται ιστορικά ντοκουμέντα μελέτης του τόπου.

Το πολύπλευρο και σημαντικό εν συνόλω έργο της Τέτης Σώλου δείχνει το εύρος και την ευθύνη πνευματικού ανθρώπου που αναζητά συνεχώς πνευματικά ταξίδια για έναν κόσμο όμορφο με αξίες. Οι ομιλίες της για τον Λευκάδιο Χέρν περιέχουν στοιχεία ακρίβειας και αλήθειας για την ζωή και τα πεπραγμένα του ανά τον κόσμο με την ταυτότητα του παγκοσμιοποιημένου πολίτη και του διαχρονικού του πνεύματος.


 
Μάγδα Μυστικού (από την παρουσίαση της Τέτης Σώλου της ζωής Λευκαδίου Χέρν, των μεταφράσεων της από τα έργα του Κοττό, Ιαπωνικό Μωσαϊκό, Καϊντάν του ιδίου και της ατομικής της έκθεσης με έργα μικτής τεχνικής από την Λέσχη Lions Μακεδονία στο Εντευκτήριο των Lions τον Οκτώβριο του 2014)
ΤΕΤΗ ΣΩΛΟΥ

ΚΥΘΗΡΙΑΚΑ ΤΟΠΙΑ ΜΕ ΑΠΟΨΗ

ΚΥΘΗΡΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΙΔΕ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕ Η ΤΕΤΗ ΣΩΛΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ


Η πολλαπλή ευχέρεια της δημιουργού ΤΕΤΗΣ ΣΩΛΟΥ να αποτυπώνει τις έννοιες και τα δεδομένα στοιχεία της φύσης ως ζητούμενου την απογειώνουν στους πίνακες της με μικτή τεχνική και ανανεώνει δεσμούς με τα πολύτιμα της ζωής.

Στην θεματική της ΚΥΘΗΡΑΪΚΑ ΤΟΠΙΑ ΜΕ ΑΠΟΨΗ εμπνέεται από τα μοναδικά ΚΥΘΗΡΑ την λάμψη και την αλήθεια της ομορφιάς του τόπου σε ένα άριστο αισθητικό κράτημα Γης Ουρανού και Θάλασσας.

Πρόσωπα που κινούν την εικόνα και την αγκαλιάζουν καταλυτικά ,έλκουν με την ξεχωριστή τους και μοναδική έκφραση ιστορίες που φυγαδεύουν σε μαγικούς και ευχάριστους συνειρμούς.

Τα δυνατά χρώματα αναδεύουν το σχέδιο αναζωογονούν και υλοποιούν την πρώτη σκέψη της καλλιτέχνιδος που ήδη έχει καθορίσει την ροή του θέματος με αναμονές για τον θεατή.

Θαλασσινά τοπία , βάρκες και άνθρωποι γίνονται μια ανοικτή αγκαλιά της ερωτικής Κυθηραϊκής Γης.

Ο κόσμος της ΤΕΤΗΣ ΣΩΛΟΥ ξεκλειδώνει δρώμενα μέσα από την ευελιξία της της προσωπικής της γραφής και όλα παίρνουν την μαγική αίσθηση της φυγής από την καθημερινότητα.

Ο τόπος ο χρόνος και η ευθύνη της δημιουργού είναι ένας δυνατός κρίκος για την συνέχεια του ονείρου αυτών που την αγάπησαν και λάτρεψαν τα Κύθηρα και αυτών που θα τα αναζητήσουν στο μέλλον.

Έργα με κυρίαρχο το αίσθημα της αυτοδιάθεσης των ΚΥΘΗΡΩΝ μαγνητίζουν και πρωταγωνιστούν μέσα από τον δυνατό χρωστήρα τους και την σχεδιαστική δεινότητα της ΤΕΤΗΣ ΣΩΛΟΥ .

Η δημιουργία και αποτύπωση αυτής της μοναδικής σειράς έργων έγινε με αφορμή τον εμπλουτισμό σε εικόνα παιδικού βιβλίου με αναφορά τα ΚΥΘΗΡΑ και απομονωμένα αποτελούν έργα υψηλής αισθητικής τέχνης όπως αναφέρθηκε σε αυτά ο πρόεδρος ταμείου παγκόσμιας Κυθηραϊκής κληρονομιάς κος G.POULOS .

Η δυσκολία υλοποίησης τους μετά την πρώτη σκέψη της καλλιτέχνιδος (σχεδιασμός) είναι η επέμβαση της στο δημιουργικό κομμάτι της ηλεκτρονικής άποψης που θα εμπλουτίσει και θα απογειώσει το αποτέλεσμα.

Η εκτύπωση των έργων με την μέθοδο αυτόματης έκχυσης μελάνης βάσει σχεδιασμού σε χαρτί fine art με την προσωπική ευθύνη της ΤΕΤΗΣ ΣΩΛΟΥ δίνει το άριστο αποτέλεσμα με ανεξίτηλη την χρωματική χροιά τους στον χρόνο.

Τα έργα σε πολύ μικρό αριθμό αποτύπωσης κρατούν την αναμενόμενη υπεραξία τους με την πιστοποίηση της αυθεντικότητας τους από την σφραγίδα και υπογραφή της δημιουργού.Μάγδα Μυστικού-Καραγιαννιώτου
Δημοσιογράφος – ΕΔΣΤΕ- FIJET
Εικαστικός συντάκτης


Photo gallery / Φωτογραφικό αρχείο