Voula Papatsiflikioti / Βούλα Παπατσιφλικιώτη


Voula Papatsiflikioti

Journalist,  Educator - Author

Βούλα Παπατσιφλικιώτη

Δημοσιογράφος (μέλος της Ε.Δ.Σ.Τ.Ε)
Παιδαγωγός - Συγγραφέας

"Ποιος αξίζει να είναι ο Βασιλιάς;"

Το νέο παραμύθι της Βούλας Παπατσιφλικιώτη,
το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του προσεχούς Ιουνίου
από τις εκδόσεις "ΑΝΑΤΥΠΟ" με έδρα την Θεσσαλονίκη
_____________________

Η Βούλα Παπατσιφλικιώτη είναι ένας χείμαρρος από αγάπη για τα παιδιά. Στο νέο γράφημά της "Ποιος αξίζει να είναι ο Βασιλιάς;" φανερώνει όλη την ευαισθησία που πρέπει να ακολουθούν τα βιβλία που ανήκουν στις παιδικές ψυχές.

Το νεαρό της ηλικίας της της δίνει όλη την ευχέρεια να δημιουργήσει μια όμορφη ιστορία, ώστε να προσεγγίσει το θέμα της με ανάλογα διαδραστικά στοιχεία. Η γλώσσα της γραφής της ακουμπά με ανάλαφρο και πολύ διδακτικό τρόπο την παιδική ψυχή. Οι εικόνες κυλούν σαν το νερό και δίνουν αποτελεσματικά το νόημα της ευθύνης της αγάπης και της ειλικρίνειας για την μελλοντική ζωή των αυριανών ενηλίκων, παιδιών. Γονείς και παιδιά έχουν την ευκαιρία, διαβάζοντας το όμορφο και διδακτικό αυτό βιβλίο, να ταξιδέψουν και να βιώσουν με αυτόν τον υπέροχο μύθο τις αλήθειες για έναν καθόλα άξιο και υγιή κόσμο με υγιείς πολίτες και κυρίως παιδιά. Η γραφή της ποιητική και με λυρισμό κατακλύζει με την θεατρικότητα της όλο το κείμενο και το κάνει πηγή χαράς, ενέργειας και ικανοποίησης για τους μικρούς αναγνώστες.

Οι ορίζοντες της συγγραφέως εκπέμπουν το σήμα τους ως φωτεινό δείκτη για την ενέργεια της σωστής σκέψης επάνω στην λανθασμένη λογική. Οι δέκτες των σημάτων της τα παιδιά ,θα δεχθούν εύκολα και με ευχάριστο τρόπο τις αλήθειες της ζωής τους που πρέπει να ακολουθήσουν ως ενήλικες.

Θα κλείσω με ένα απόσπασμα από το τέλος του βιβλίου της Βούλας Παπατσιφλικιώτη «Δεν φταις εσύ αλλά τα λεφτά, για όλου του κόσμου τα δεινά. Πάμε να φτιάξουμε σχολειά, για όλου του κόσμου τα παιδιά. Χρώματα εμείς δεν θα κοιτάμε και όλα θα τα αγαπάμε. Ο πλούτος στην πλάση αυτή είναι η καρδιά και η λογική.»


 
Μάγδα Μυστικού Καραγιαννιώτου
Δημοσιογράφος ΕΔΣΤΕ -FIJET-OMJET
Εκπρόσωπος ΕΔΣΤΕ ( Ένωση Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος)  


Η πρώτη κριτική για το βιβλίο της κ. Βούλας Παπατσιφλικιώτη
 δημοσιογράφο και συγγραφέα παραμυθιών, από την κ. Μάγδα Μυστικού.Ένα καθαρά παιδαγωγικό βιβλίο, που ανοίγει νέες προοπτικές στην διδασκαλία των παιδιών, με το διδακτικό βιβλίο σε έναν ανοικτό, όμορφο κόσμο χωρίς φόβους  για την τρυφερή ηλικία.
Βούλα Παπατσιφλικιώτη, συγχαρητήρια! έκανες εξαιρετική και χρήσιμη δουλειά.
Από την Μάγδα Μυστικού
Εικαστικός συντάκτης
Δημοσιογράφος ΕΔΣΤΕ - FIJET


 

Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου

"Μάθε το φόβο να νικάς"

της δημοσιογράφου κ. Βούλας Παπατσιφλικιώτη

από την κ. Μάγδα Μυστικού - Καραγιαννιώτου

 

 Η παρουσίαση του βιβλίου πραγματοποιήθηκε 
την Δευτέρα 15 Μαΐου 2017
στο πλαίσιο της έκθεσης
"Πέντε γυναίκες συνομιλούν με την τέχνη"
στο Μουσείο Προσφύγων
του Δήμου Νεάπολης - Συκεών

 

Ευχαριστήριο της νέας δημοσιογράφου κ. Βούλας Παπατσιφλικιώτη 
προς την κ. Μάγδα Μυστικού

Νιώθεις μεγάλη χαρά και απερίγραπτη τιμή όταν μία σημαντική Ένωση της χώρας σου ανοίγει την αγκαλιά της, σε κάνει μέλος της αξιόλογης "οικογένειάς" της και σου δίνει την επίσημη ταυτότητα της Δημοσιογράφου! Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και ευγνωμονώ θερμά την εκπρόσωπο της Ένωσης στην Βόρεια Ελλάδα κυρία Μάγδα Μυστικού - Καραγιαννιώτου γιατί πίστεψε σε μένα από την πρώτη μας γνωριμία και βοήθησε πάρα πολύ μέχρι να φτάσει σήμερα η ταυτότητα στα χέρια μου! Επίσης ευχαριστώ από καρδιάς τον πρόεδρο και όλα τα μέλη της Ένωσης Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος, γιατί παρόλο το νεαρό της ηλικίας μου αξιολόγησαν το έργο μου στον χώρο της δημοσιογραφίας και ενέκριναν την είσοδό μου στην Ένωση και την απόκτηση της ταυτότητας! Είναι ένας δυνατός άνεμος που ελπίζω να ταξιδέψει το καράβι μου ακόμα πιο μακριά στην θάλασσα της ζωής!

Βούλα Παπατσιφλικιώτη
Δημοσιογράφος ΕΔΣΤΕ - Συγγραφέας  - Παιδαγωγός

Η Δημοσιογράφος – Συγγραφέας Βούλα Παπατσιφλικιώτη είναι μια νεαρή ευαίσθητη παρουσία στον κόσμο της δημοσιογραφίας και της συγγραφής. Το πάθος της για την επικοινωνία με τους ανθρώπους της έδωσε το δικαίωμα της έκφρασης με τον γραπτό και τον προφορικό λόγο. Τα κείμενα και οι παράλληλες δημιουργικές συνεντεύξεις με συγγραφείς είναι καταλυτικά για την εξωτερίκευση του δυναμικού της.
Η συγγραφή παιδικών παραμυθιών την συναρπάζει και της δίνει ερεθίσματα ώστε να πλάσει χαρακτήρες και δρώμενα για την καλή διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Στο παιδικό βιβλίο "Μάθε τον φόβο να νικάς" η συγγραφέας Βούλα Παπατσιφλικιώτη κατάφερε να απεγκλωβίσει φόβο με την τόλμη και την καλοσύνη. Τα δρώμενα του παραμυθιού με έξοχο λυρισμό ακουμπούν τις καρδούλες των μικρών παιδιών και δίνουν την ευκαιρία στους μεγάλους να τα περιφρουρήσουν από τον φόβο. Η εικονογράφηση υποστηρίζει κινηματογραφικά την αφήγηση , προκαλώντας τον αναγνώστη να εισχωρήσει περισσότερο στην δράση του κειμένου . Το πάντρεμα εκπληκτικό και πολύ όμορφο.
Τα παιδικά μάτια και αυτιά θα τα χαϊδέψει η αφήγηση της Βούλας Παπατσιφλικιώτη και θα εξοικειωθούν με την τόλμη και την διαχείριση του φόβου. Τα τολμηρά παιδιά θα κατακτήσουν το μέλλον που θα ανήκει κυρίως σε αυτά.
Στην συγγραφική αυτή δουλειά της κυρίαρχο λόγο παίζει η επιστημονική της γνώση αυτή της παιδαγωγού που την ωθεί να εκφράσει τα επιστημονικά της δεδομένα με πολύ ποιητική εκφραστική γλώσσα. 


Μάγδα Μυστικού Καραγιαννιώτου
Δημοσιογράφος ΕΔΣΤΕ – FIJET – OMZET
Εικαστικός Συντάκτης ( Εκπρόσωπος Ένωσης Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος)

 

 


Λίγα λόγια για την συγγραφέα:


Φανταστείτε μια κοπέλα που γεννήθηκε μια άνοιξη, στα τέλη της δεκαετίας του ογδόντα, σε μια όμορφη πόλη της Ελλάδας, την Θεσσαλονίκη, όπου ζει και δραστηριοποιείται μέχρι σήμερα.

Μεγάλωσε λαμβάνοντας πολύ αγάπη από τους οικείους της και γνωρίζοντας τον κόσμο, τόπους και ανθρώπους, μέσα από τα ταξίδια της. Από μικρή της άρεσε το επάγγελμα του δημοσιογράφου, ήταν από τα δραστήρια μέλη της εφημερίδας του σχολείου και στην δευτέρα Γυμνασίου πήρε την πρώτη της συνέντευξη από έναν συντάκτη μιας μικρής, τοπικής, εφημερίδας. Αλλά η αγάπη της για τα παιδιά υπερίσχυσε και σπούδασε βρεφονηπιοκόμος. Ασκεί αυτό το επάγγελμα και μέχρι σήμερα προσπαθώντας να γίνεται όλο και καλύτερη.

Επειδή όμως το «μικρόβιο» της δημοσιογραφίας δεν έφυγε από μέσα της θέλησε να το συνδυάσει με το επάγγελμα της. Γράφει σε online περιοδικά της Ελλάδας, αυτό τον καιρό στο “τοβιβλίο.net”, στο οποίο πραγματοποιεί συνεντεύξεις με όλους τους εκπροσώπους της λογοτεχνίας. Επίσης με τα κείμενα της στην μεγαλύτερη εφημερίδα των Ελλήνων της Αυστραλίας “Νέος Κόσμος” γνωστοποιεί στους γονείς και την κοινωνία θέματα που αφορούν τα παιδιά, βάζοντας ένα μικρό λιθαράκι στην καλυτέρευση τους.

Ο χορός, η κρυμμένη γλώσσα της ψυχής σύμφωνα με την Martha Graham, την συντροφεύει σε όλη, σχεδόν, την μέχρι τώρα ζωή της. Από μικρή της άρεσε να χορεύει. Το έβλεπε σαν ένα μέσο εκτόνωσης των συναισθημάτων της. Επίσης η λατρεία της για την παράδοση και την λαογραφία, συντέλεσε και τα τελευταία χρόνια μαθαίνει παραδοσιακούς χορούς, σε διάφορους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης της.

Θα μπορούσε κάποιος, κοιτώντας πιο προσεκτικά τα στοιχεία της προσωπικότητάς της, να την χαρακτηρίσει αθεράπευτα ρομαντική, αισιόδοξη και ευδιάθετη! Ένα όνειρο, που την στοίχειωσε μια βραδιά και η παρότρυνση του αδερφού της, να το καταγράψει και να το αναπτύξει ήταν η αφορμή για να εισχωρήσει στο μαγικό κόσμο της συγγραφής. Μέσα από την καταγραφή ιδεών και σκέψεων προσπαθεί να εξωτερικεύσει τις ελπίδες και τα θέλω της για ένα καλύτερο αύριο, που όλοι προσμένουμε. Αυτό το διάστημα, μέσα σε όλες τις δραστηριότητές της, κάνει το όνειρο βιβλίο και τις σκέψεις της διηγήματα.

Η κοπέλα αυτή είναι η Βούλα Παπατσιφλικιώτη και στα χέρια σας έχετε το πρώτο της παιδικό βιβλίο.