Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

81η ΔΕΘ 2016


Συμμετοχή του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ΥΜΑΘ
στην 81η Δ.Ε.Θ. 
Εικαστικό θέμα "Ιστορία - Πολιτισμός των Ελλήνων Μακεδονία-Θράκη" 

ΕΡΓΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ (ακρυλικό σε καραβόπανο)
ΤΗΣ ΓΛΥΠΤΡΙΑΣ – ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΝΤΙΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ



«ΙΣΤΟΡΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ» 
Στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 2016 το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μακεδονίας-Θράκης στον χώρο του περιπτέρου του στην ΔΕΘ παρουσίασε ένα μεγάλο οκτάπτυχο έργο με ακρυλικά χρώματα σε χειροποίητο καμβά με θέμα την κουλτούρα των Ελλήνων μέσα από τις ενδυματολογικές τους συνήθειες.
Το έργο με αναφορά σε περιοχές της Μακεδονίας –Θράκης μέσα από τις μετόπες διηγείται την ιστορία μας από την αρχαία Ελλάδα έως και σήμερα. Σημαντικά πρόσωπα όπως του Μεγάλου Αλεξάνδρου του πατέρα του Φιλίππου Β΄ του δασκάλου του Αριστοτέλη δίνουν την λάμψη της ιστορίας της Ελλάδας και αντανακλούν την δόξα της εποχής τους.

Ο Παύλος Μελάς και ο Εμμανουήλ Παππάς κρατούν την διήγηση για την σύγχρονη ιστορία της Μακεδονίας και όλης της Ελλάδας με την ανάμνηση του Μακεδονικού αγώνα και των αφανών ηρώων Μακεδονομάχων.  
Εκλεπτυσμένες εικόνες με μονοχρωμία δημιουργούν σύνολο ανθρώπων που κρατούν τα ντοκουμέντα της ζωής τους μέσα από την εικόνα των ενδυματολογικών τους συνηθειών.
Η καλλιτέχνης του έργου Γλύπτρια – Ζωγράφος Ντίνα Αναστασιάδου με αυτό το έργο θέλησε να τιμήσει την πατρίδα της και να δώσει την ευκαιρία να το δουν εντός και εκτός Ελλάδος Έλληνες και Φιλέλληνες.





Μάγδα Μυστικού-Καραγιαννιώτου

Δημοσιογράφος ΕΔΣΤΕ-FIGET-OMZET

Εκπρόσωπος ΕΔΣΤΕ- FIJET- OMZET

Εικαστικός συντάκτης 


Παρόντες ο Υπουργός κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής η Υφυπουργός κ. Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, η Διευθύντρια κ. Στέλλα Ευθυμιάδου - Κετσίογλου το Διοικητικό Προσωπικό του ΥΜΑΘ. Φίλοι και επισκέπτες που ενημερώνονται για τα αναπτυξιακά προγράμματα του Υπουργείου. Είναι όλοι εκεί να σας ενημερώσουν και να σας υποδεχθούν.