Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Ο απόηχος της Ιαπωνικής Εβδομάδας στην ΑθήναΤΗΝ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019
ΓΡΑΦΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ F.I.J.E.T. & Ε.ΔΗ.ΣΥ.Π.Τ.Ε.
ΜΑΓΔΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΩΤΟΥ - ΜΥΣΤΙΚΟΥ


Επτακόσιοι πενήντα καλλιτέχνες της Ιαπωνικής Εβδομάδας (Japan Week) (24-28 Νοεμβρίου 2019) έδωσαν μέσα από τις καλλιτεχνικές τους δράσεις το χρώμα και την ομορφιά της Ιαπωνικής κουλτούρας.

Στο Μέγαρο Μουσικής πραγματοποιήθηκαν παραστάσεις μπαλέτου, θεάτρου, μουσικής, πολεμικών τεχνών, τελετή του τσαγιού που εντυπωσιάζει με την όλη ιεροτελεστία της. Τα κιμονό και οι χοροί – παραδοσιακοί ή σύγχρονοι – κράτησαν το ενδιαφέρον στα ύψη και δίνουν ευκαιρία ανάγνωσης σε υψηλά επίπεδα.
Η δημοσιογράφος Μάγδα Καραγιαννιώτου Μυστικού, ο Δήμαρχος της Misato κ. Kizu Masaaki
και ο δημοσιογράφος Σταύρος Ποτουρίδης

Έκθεση έργων Ιαπώνων ζωγράφων, φωτογράφων, γλυπτών, κεραμιστών όπως και της τέχνης ικεμπάνα (ανθοδετικής) και οριγκάμι ήταν μια ωραία προσέγγιση για την Ιαπωνική πραγματικότητα από παλιά μέχρι σήμερα.

Η εντυπωσιακή παρουσία του Δημάρχου κ. KIZU MASAAKI της πόλης του Misato (http://www.city.misato.lg.jp/) που θα φιλοξενήσει την Ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020 δείχνει μεγάλη αγάπη και ενδιαφέρον για την παγκόσμια αυτή συνάντηση αθλητών. Κατά την ομολογία του οι Ολυμπιακοί Αγώνες του ΤΟΚΥΟ 2020 (24 Ιουλίου – 9 Αυγούστου) θα είναι οι καλύτεροι όλων των ετών!


Μάγδα Καραγιαννιώτου Μυστικού
Δημοσιογράφος - Εικαστικός Συντάκτης

Πηγή: Εφημερίδα Δημοπρασιών και Πλειστηριασμών