Radio Shows"ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤHN ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ"Η Τέχνη και ο Πολιτισμός σε μία συνεχή ροή σχέσης και μέσα από προσωπικές και δημόσιες διαδρομές της Θεσσαλονίκης, φιλοξενήθηκαν στο διαδικτυακό ραδιόφωνο StarClassic από την εικαστικό συντάκτρια κυρία Μάγδα Μυστικού - Καραγιαννιώτου, Δημοσιογράφο της ΕΔΣΤΕ – FIJET – OMJET και εκπροσώπου της Ένωσης στη Θεσσαλονίκη.

Η εκπομπή φιλοξένησε ανθρώπους και δράσεις που υπηρετούν την τέχνη, τον πολιτισμό και τον ελληνικό τουρισμό. Μία καθαρή ματιά στα δρώμενα των Ελλήνων Καλλιτεχνών, στις πρωτοβουλίες των ελληνικών Μουσείων και στην ενέργεια των ελληνικών Τόπων με στόχο να προσδιοριστεί η σύγχρονη πολιτιστική μας ταυτότητα.
Εκπομπές / Radio Shows


ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ - ΕΚΠΟΜΠΗ 1η


Συνέντευξη της Διευθύντριας του Βυζαντινού Μουσείου Θεσσαλονίκης κ. Αγαθονίκης Τσιλιπάκου στην δημοσιογράφο Ε.Δ.Σ.Τ.Ε. - FIJET - OMJET κ. Μάγδα Μυστικού - Καραγιαννιώτου στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό StarClassic Radio.
Η Διευθύντρια του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης, κ. Τσιλιπάκου μας μιλά για το, βραβευμένο ως καλύτερο της Ευρώπης, Μουσείο, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του, εισάγοντάς μας σε πλευρές και θέματα ενός χώρου που τιμά τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα με την υψηλή αισθητική του και τις πολυδιάστατες δράσεις του.

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ - ΕΚΠΟΜΠΗ 2η


Συνέντευξη του ζωγράφου Γεωργίου Πολίτη στην δημοσιογράφο Ε.Δ.Σ.Τ.Ε. - OMJET - FIJET κ. Μάγδα Μυστικού - Καραγιαννιώτου, στο διαδικτυακό ραδιόφωνο StarClassic Radio.

Ο ζωγράφος Γιώργος Πολίτης, ένας από τους διασημότερους υδατογράφους στον κόσμο, μας μιλά για την ακουαρέλα, την εμπειρία του από εκθέσεις ανά την υφήλιο, για το ρόλο του ως κριτή έργων τέχνης, ως διοργανωτή εκθέσεων, ως δάσκαλο, για τον ΣΚΕΤΒΕ (Σύλλογο Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος) και για τις επόμενες εκθέσεις που θα λάβουν χώρα στη Θεσσαλονίκη. Επίσης η ιστορικός και κριτικός τέχνης Έλλη Καπλάνη Κοκκίνη μοιράζεται τις απόψεις της για τον καλλιτέχνη...

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ - ΕΚΠΟΜΠΗ 3η


Η ειδική παιδαγωγός και εικαστικός Λία Καδέρογλου μοιράζεται τις εμπειρίες της από την εκπαιδευτική διαδικασία στην ειδική αγωγή, την πρώιμη παρέμβαση, από το 7ο Νοσοκομειακό σχολείο στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, από την τέχνη και τη σχέση της με τη θεραπεία, από το βιβλίο της «Η Ουρανία στη Γη», ένα εκπαιδευτικό εργαλείο για κορίτσια με σύνδρομο Asperger και τέλος, από τις εικαστικές της δημιουργίες με έργα μιας ιδιαίτερης μεικτής τεχνικής.ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ - ΕΚΠΟΜΠΗ 4η

Συνέντευξη της δημιουργού κ. Αναστασίας Κωνσταντοπούλου στην δημοσιογράφο Ε.Δ.Σ.Τ.Ε. - FIJET - OMJET κ. Μάγδα Μυστικού - Καραγιαννιώτου στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό StarClassic Radio.

Η Αναστασία Κωνσταντοπούλου, γνωστή και καταξιωμένη διεθνώς στο καλλιτεχνικό γυαλί, μας αποκαλύπτει την προσωπική της διαδρομή στο ιδιαίτερο αυτό υλικό, τα μυστικά του, την επιχειρηματική της δραστηριότητα εντός και εκτός Ελλάδος, τη διδασκαλία του. Ένα πρότυπο εργαστήριο στην καρδιά της Θεσσαλονίκης έχει γίνει η καρδιά ενός ολόκληρου κόσμου, με τη διάθεση 4.000.000 μοναδικών έργων τέχνης!


ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ - ΕΚΠΟΜΠΗ 5η


Συνέντευξη της κ. Έλλης Κοκκίνη - Καπλάνη στην δημοσιογράφο Ε.Δ.Σ.Τ.Ε. - FIJET - OMJET κ. Μάγδα Μυστικού - Καραγιαννιώτου στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό StarClassic Radio.

Η ιστορικός και κριτικός τέχνης κ. Έλλη Κοκκίνη Καπλάνη μας μιλά για τις σπουδές της, την προσωπική της διαδρομή στην τέχνη και τον πολιτισμό, τη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης, τη γνωριμία με σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες, το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, την τέχνη στην περίοδο της κρίσης, την αρχαιολογική σκαπάνη, το Σύλλογο Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος. Μια πραγματικά πλούσια συνέντευξη με έναν άνθρωπο που άφησε τα δικά του χνάρια στην πορεία του πολιτισμού της Ελλάδος.ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ - ΕΚΠΟΜΠΗ 6η


Συνέντευξη του ιστορικού, συγγραφέα, καθηγητή, δημοσιογράφου και αγιογράφου κ. Μιχάλη Χρυσανθόπουλου στην δημοσιογράφο Ε.Δ.Σ.Τ.Ε. - FIJET - OMJET κ. Μάγδα Μυστικού - Καραγιαννιώτου στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό StarClassic Radio.
Καλεσμένος ο Μιχάλης Χρυσανθόπουλος ιστορικός, συγγραφέας, καθηγητής, δημοσιογράφος, αγιογράφος μας μιλά για την Παμμακεδονική Ένωση, την τέχνη της αγιογραφίας, το ραδιόφωνο και σημαντικές στιγμής της προσωπικής του διαδρομής. Συνομιλήσουμε επίσης τηλεφωνικώς με τον ύπατο αντιπρόεδρο της Παμμακεδονικής Ένωσης της Αμερικής κ. Στέλλιο Κυριμλή.

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ - ΕΚΠΟΜΠΗ 7η


Συνέντευξη του καλλιτέχνη Rathin Kanji στην δημοσιογράφο Ε.Δ.Σ.Τ.Ε. - FIJET - OMJET κ. Μάγδα Μυστικού - Καραγιαννιώτου στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό StarClassic Radio.
Καλεσμένος ο Ινδός καταξιωμένος καλλιτέχνης - δημιουργός Rathin Kanji. Μέσα από αυτή την συνομιλία θα δούμε το συνολικό του έργο αλλά και τις φιλοσοφημένες σκέψεις του που περνά με σχήμα, χρώμα και λέξεις στα έργα του, δίνοντας την σύγχρονη εικόνα της παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας που όλοι βιώνουμε.
ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ - ΕΚΠΟΜΠΗ 8η

Συνέντευξη της Νατάσσας Μάρε Μουμτζίδου στην δημοσιογράφο Ε.Δ.Σ.Τ.Ε. - FIJET - OMJET κ. Μάγδα Μυστικού - Καραγιαννιώτου στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό StarClassic Radio.

Η Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου, η εξαιρετική ερμηνεύτρια της jazz, η μουσικός, η συγγραφέας μοιράζεται μια πορεία που ξεκίνησε από μικρή ηλικία, πέρασε από μοναδικές συνεργασίες σε Ελλάδα και εξωτερικό κι έφτασε σε μια παγκόσμιου βεληνεκούς φωνητική και σκηνική παρουσία, συνδυάζοντας τη jazz με την παραδοσιακή μουσική, το ρεμπέτικο και απογειώνοντας τον αυτοσχεδιασμό στο ύψος εκείνο που λέγεται "αρμονία".

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ - ΕΚΠΟΜΠΗ 9η


Συνέντευξη της Αντιγόνης Πόμμερ στην δημοσιογράφο Ε.Δ.Σ.Τ.Ε. - FIJET - OMJET κ. Μάγδα Μυστικού - Καραγιαννιώτου στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό StarClassic Radio.
Η συγγραφέας Αντιγόνη Πόμμερ με αφορμή την παρουσίαση του νέου της βιβλίου "Άρωμα Λεμόνι" στο βιβλιοπωλείο "Πρωτοπορία" μοιράζεται τη συγγραφική της πορεία, την ιδέα που γέννησε το βιβλίο, τους ήρωες και τις ηρωϊδες του καθώς επίσης και το εκπαιδευτικό της έργο στα εργαστήρια λογοτεχνικής γραφής των Εργαστηριών Δημιουργικής Γραφής Tabula Rasa.

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ - ΕΚΠΟΜΠΗ 10ηΣυνέντευξη των εικαστικών Λίας Καδέρογλου και Δημήτρη Σαββίδη στην δημοσιογράφο Ε.Δ.Σ.Τ.Ε. - OMJET - FIJET κ. Μάγδα Μυστικού - Καραγιαννιώτου, στο διαδικτυακό ραδιόφωνο StarClassic Radio.

Η εικαστικός Λία Καδέρογλου με αφορμή τη συμμετοχή της στο Puzzle Project της Myro Gallery συναντιέται με τον επίσης εικαστικό και ποιητή Δημήτρη Σαββίδη, σε μια εκπομπή για την τέχνη, την έμπνευση, απαγγελεία ποιημάτων και άλλες ειδήσεις για επίκαιρα πολιτιστικά γεγονότα.ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ - ΕΚΠΟΜΠΗ 11η

Συνέντευξη της Dr. Αργυρούς Μουμτζίδου στην δημοσιογράφο Ε.Δ.Σ.Τ.Ε. - FIJET - OMJET κ. Μάγδα Μυστικού - Καραγιαννιώτου στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό StarClassic Radio.


Η δημοσιογράφος Ε.Δ.Σ.Τ.Ε. - OMJET - FIJET κ. Μάγδα Μυστικού - Καραγιαννιώτου φιλοξενεί την διδακτολόγο σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης Δρ Αργυρώ Μουμτζίδου και μαζί της έναν ολόκληρο κόσμο από Γιορτές και Καφέ Πολυγλωσσίας, επιμορφώσεις εκπαιδευτικών στην Αφύπνιση των Γλωσσών, το βιβλίο της «L’Eveil aux Langues dans la formation des enseignants Grecs. Vers un modèle dynamique de formation-action», εργαστήρια για παιδιά στο εναλλακτικό Σχολείο της Φύσης και στη Μοντεσοριανή σχολή Ζαφρανά, ραδιοφωνικές εκπομπές στον FM100 και στο StarClassic Radio με άξονα τις συναντήσεις ανθρώπων και πολιτισμών.


ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ - ΕΚΠΟΜΠΗ 12η
Συνέντευξη της εικαστικού κ. Λίλας Δίδου στην δημοσιογράφο Ε.Δ.Σ.Τ.Ε. - FIJET - OMJET κ. Μάγδα Μυστικού - Καραγιαννιώτου στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό StarClassic Radio.

Η εικαστικός και αγιογράφος κ. Λίλα Δίδου μας παρουσιάζει την ιδιαίτερη δουλειά της και μας μιλά για την καλλιτεχνική της πορεία, τους δασκάλους της, την τέχνη, τα χρώματα, την Παναγία, τους αγγέλους όπως η ίδια τα βιώνει και τα αποδίδει πάνω στο ξύλο ή τον καμβά.
ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ - ΕΚΠΟΜΠΗ 13ηΣυνέντευξη της κ. Ελένης Τέγου στην δημοσιογράφο Ε.Δ.Σ.Τ.Ε. - OMJET - FIJET κ. Μάγδα Μυστικού - Καραγιαννιώτου, στο διαδικτυακό ραδιόφωνο StarClassic Radio.

Η κ. Τέγου Ελένη είναι κοινωνική λειτουργός, συγγραφέας και μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, αλλά και ένας άνθρωπος βαθύς, με πλούσια εμπειρία και χιούμορ. Η συζήτηση μαζί της μας πηγαίνει βαθιά στην καρδιά της Ελλάδας, σε στιγμές της ιστορίας της από την πλευρά της κοινωνικής πολιτικής, στη συγγραφή, στην εκπαίδευση και στη συλλογική προσπάθεια της Ένωσης να προάγει πολιτισμό.


ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ - ΕΚΠΟΜΠΗ 14ηΣυνέντευξη της ζωγράφου κ. Κλειούς Νάτση στην δημοσιογράφο Ε.Δ.Σ.Τ.Ε. - OMJET - FIJET κ. Μάγδα Μυστικού - Καραγιαννιώτου, στο διαδικτυακό ραδιόφωνο StarClassic Radio.

Η διάσημη ζωγράφος κ. Κλειώ Νάτση, μας μιλά για την μεγάλη ιστορία της ζωγραφική, μια ιστορία που συναντά μεγάλα ονόματα της ζωγραφικής, αλλά και την ίδια την πολιτιστική ζωή της Θεσσαλονίκης τα τελευταία πενήντα χρόνια. Μαζί της η κριτικός τέχνης κ. Έλλη Κοκκίνη Καπλάνη δίνει τη δική της έμπειρη ματιά στο σπουδαίο έργο της Κλειώς Νάτση και συμπληρώνει το παζλ μιας ζωής αφιερωμένης στη ζωγραφική.


ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ - ΕΚΠΟΜΠΗ 15η


Συνέντευξη της Χριστίνας Lansdale Willis στην δημοσιογράφο Ε.Δ.Σ.Τ.Ε. - FIJET - OMJET κ. Μάγδα Μυστικού - Καραγιαννιώτου στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό StarClassic Radio.

Η Μάγδα Μυστικού φιλοξενεί την κεραμίστρια Χριστίνα Lansdale Willis Προέδρου του Συλλόγου Κεραμιστών Αγγειοπλαστών Βορείου Ελλάδος (Σ.Κ.Α.Κ.Β.Ε.) για το συνολικό της έργο στην κεραμική, που εξακολουθεί να το διδάσκει αδιάκοπα και να δίνει μέσα από αυτό όλη την δύναμη της έμπνευσής της από όλη την ιστορία της Κεραμικής της Ελλάδος αλλά και άλλων πολιτισμών που η ίδια έχει βιώσει στα ταξίδια της...ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ - ΕΚΠΟΜΠΗ 16η
Συνέντευξη της Ντίνας Αναστασιάδου στην δημοσιογράφο Ε.Δ.Σ.Τ.Ε. - FIJET - OMJET κ. Μάγδα Μυστικού - Καραγιαννιώτου στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό StarClassic Radio.

Η κ. Ντίνα Αναστασιάδου είναι γλύπτρια και ζωγράφος sumie-e και μοιράζεται μαζί μας την πορεία της από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας μέχρι την Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου του Κιότο στην Ιαπωνία και το Πανεπιστήμιο της Καλκούτας στην Ινδία. Μας μιλάει για τη γλυπτική, τη ζωγραφική και την τέχνη του sumie καθώς και για τον Λευκάδιο Χερν, την Ελλάδα του σήμερα και τους νέους καλλιτέχνες.